Home Biografie Muziek Agenda Lessen Contact

 


ZANGLES ~ GITAARLES ~ ZANGWORKSHOP ~ UKULELE

For exchange students and expats: the lessons can be given in English
Translate this page with Google Translate (copy and paste)Zingen en jezelf begeleiden op akoestische gitaar!
(ukulele: scroll verder omlaag)

Twee vliegen in n klap! De lessen zijn geschikt voor o.a. beginnende singer-songwriters, PABO studenten en onderwijzers, als je al wat akkoorden kent maar bter wilt leren gitaarspelen n erbij zingen, als je nog heleml geen akkoorden kunt spelen, als je vocalist bent en je wilt jezelf kunnen begeleiden op gitaar, of bijvoorbeeld als je als zang- en gitaarduo samen les wilt om jullie niveau naar een hoger plan te tillen.

Inhoud van de lessen

Zang:
warming-up oefeningen, een gezonde ademhaling, stemsoorten en techniek, gehoortraining, timing en interpretatie, en je eigen unieke stem ontdekken.
Gitaar: akkoorden spelen en hoe die in elkaar zitten (harmonieleer), akkoordenschema lezen en maken, strumming (ritmisch aanslaan), fingerpicking (tokkelen).
Combinatie van zang en gitaar: begeleidend spelen, repertoirekeuze, houding en evt. performance mocht je die ambitie hebben. Bij duo's kunnen we bijv. werken aan vocale harmonien oftewel 'tweede stem' zingen.
We gaan zoveel mogelijk uit van muziek die jij zelf leuk vindt uit pop of lichte muziek, of je zelfgeschreven nummers.

gitaarles zangles en ukelele les in TilburgPraktische informatie

- De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf +- 16 jaar. 
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag (middag of avond).
- Geen inschrijfkosten en je kunt op elk moment in het jaar beginnen of stoppen (strippenkaart afmaken).

Ben je beginnend gitarist en heb je nog geen eigen gitaar omdat je nog niet weet wat voor eentje je wilt hebben? Dan kun je tijdens je proefles een staalsnarige westerngitaar en een nylonsnarige Spaanse/klassieke gitaar uitproberen. Het is de bedoeling dat je daarna zelf een gitaar aanschaft, anders kun je ook niet thuis studeren. Ik kan je evt. adviseren in de aanschaf van een goede startergitaar (nieuw of tweedehands) en andere benodigdheden voor je instrument.

Tarieven en mogelijkheden

Een strippenkaart voor 5 lessen van een uur kost 160,- Euro
Een proefles van 30 minuten kost 10,- Euro. 
Duolessen zijn mogelijk als je allebei op ongeveer hetzelfde niveau zit en het leuk vind om samen te werken aan zang- en gitaararrangementen van het gekozen repertoire. Bij duolessen krijg je allebei 20% korting op het lesgeld.

Meer informatie of een proefles afspreken? Mail naar Liseth

(scroll naar beneden voor mijn achtergrond als docent en opleiding)

 


Zangworkshop / Zang- en percussieworkshop

Op aanvraag kan ik een workshop meerstemmig zingen of zang en percussie verzorgen voor kleine groepen van ca. 6 tot 16 personen, gewoon op jllie locatie. Een superleuke en verbindende activiteit voor bijvoorbeeld een vriendinnendag of een teamuitje!
Het plezier in het samen zingen en musiceren staat voorop, en daarvoor hoef je gn zangtalent te hebben ;-) Je ziet en hoort elkaar eens van een hl andere kant!

Neem contact op voor meer informatie!

zangworkshop teamuitje muzikale workshop brabant


ukulele_beginners_cursus_tilburgUkelele beginners cursus GET UKED!

De ukulele (ook wel geschreven als ukElele) is niet voor niks zo populair; het is het meest toegankelijke en vrolijkste snaarinstrument dat er bestaat! :-)
In vijf lessen steel jij al de show op elke verjaardag met 'lang-zal-ze-leven' en andere eenvoudige liedjes (als 't een beetje meezit en je het snel door hebt ;-))

Download hier alvast de pdf van Lang-zal-ze-leven

Er staan toch genoeg tutorials op Youtube?
Klopt, net als zang- en gitaartutorials dus waarom zou je nog les nemen... Maar dan heb je niemand die checkt of je het wel goed doet, niemand aan wie je een vraag kunt stellen, en daarnaast: zt je daar in je eentje voor je computer, meh...

In deze stoomcursus van 5 lessen (priv/duo/trio) leer je de basistechnieken van de linker- en rechterhand, om op een eenvoudige manier liedjes te kunnen begeleiden. Je leert de belangrijkste akkoorden en verschillende strums (ritmische slagjes). Hierna kun je zelf al aardig je weg vinden tussen de vele Youtube-beginners-uketorials, je basis zit al goed! 

Maar je mag ook mr lessen boeken natuurlijk, gezellig :-) Bij die volgende stap in je muzikale ontwikkeling gaan we o.a. iets dieper in op de theorie, zodat je beter begrijpt hoe muziek in elkaar steekt. En we leren nieuwe stijlen en technieken, zoals fingerpicking (tokkelen).

Praktische informatie


- De lesmethode is geschikt voor iedereen tussen de 16 en 100 jaar.
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag (middag of avond).
- Voor deze cursus geldt gn proefles, gewoon 5 x een uur 'uken' (spreek uit als 'joeken'). Maar binnen een half uur ben je al 'uked', I promise ;-) 
- Je zorgt zelf voor een instrument: scroll naar beneden voor tips voor de aanschaf van een ukulele

Tarieven en mogelijkheden

130,- Euro voor 5 lessen van een uur
Kom met z'n tween voor dubbel zoveel speelplezier en krijg p.p. 20% korting
Kom met z'n drien en krijg p.p. 30% korting

READY TO GET UKED? Of heb je een vraag? Mail naar Liseth


ukulele_gitaarles_zangles_beginners_tilburg


TIPS ~ Hoe kies ik een ukulele die bij me past?

Net als bij gitaren is er op het gebied van ukeleles veel teveel keus, aaaahh!... Het beste zou zijn om met je ogen dicht te kiezen welke jij het mooist vind klinken. Maar het oog wil ook wat. Koop er eentje waar je mee vooruit kunt, van mooi hout en netjes afgewerkt. Je hebt al prima ukuleles vanaf +- 70 Euro. Probeer er gewoon een aantal uit in een muziekwinkel; strijk over de snaren en luister...

Je kunt kiezen voor een sopraan (het bekende kleintje), een concert model (maatje groter), of een tenor (ng een maatje groter, net als het concert model iets fijner voor grote-mensen-handen). Deze drie hebben dezelfde standaard stemming G C E A. Koop iig geen speelgoedje van twee tientjes als je dit instrument echt onder de knie wilt krijgen: leuk om je eerste akkoorden op te leren, maar ze blijven niet goed op stemming en dan gaat de lol er snel vanaf. Eventueel kan ik je helpen bij je keuze mocht je er niet uit komen.

 Natuurlijk koop (of naai/brei/haak) je er ook een degelijke tas bij en een handige headstock tuner. Een draagband om staand te spelen kn, maar ik kan je ook laten zien hoe je er eentje maakt van een lange schoenveter zonder dat je een knopje in je uke hoeft te schroeven (en zonder beschadigingen aan het klankgat wat met uke-draagbanden soms het geval is, maar ook dr weet ik een simpele oplossing voor ;-))Hieronder een schattig filmpje met een uke muziekje van Liseth!
Gespeeld met mijn sopraantje, met in de hoofdrol het lammetje Sven.Ng meer ukulele muziek (n zang!) door Liseth:P.S. Maar onderschat dit snoezige 'mini-gitaartje' niet heh, 
luister maar eens naar deze meneer
Oeps! ik ga nog even oefenen...
Mijn achtergrond als docent


Naast 'algemene muzikale vorming' (blokfluit) op de basisschool, en daarna 1,5 jaar klarinet, heb ik als tiener mezelf met behulp van een liedjesboekje met simpele gitaarakkoorden een beetje leren gitaarspelen (je had toen nog geen Youtube). Ik ging op mijn 16de basgitaar spelen in een rockband en een paar jaar daarn pas heb ik het gitaarspelen verder ontwikkeld. O.a. door goed te luisteren naar anderen en zelf liedjes (proberen) te schrijven.
Ik studeerde voor docent tekenen en textiele werkvormen, waarvoor ik een lesbevoegdheid heb gehaald. Mijn hobby muziek bleef een grote liefde. En ik begon langzaamaan te beseffen dat mijn muzikale ontwikkeling vl sneller zou zijn gegaan als ik een goede docent had gehad. 

In 1999 begon ik aan een tweede HBO studie, de toen gloednieuwe Rockacademie in Tilburg (1999-2004, studierichting zang/performer). Tegen het eind daarvan begon ik met zangles geven bij Popstichting JAM in Eersel, later ook op andere muziekscholen (Kubus in Tilburg, De Piano in Berkel-Enschot, MIK in Boxtel). Ik gaf groepsworkshops zang op de Tilburgse Muziekschool Factorium in 2008, daarna begon ik met zangworkshops op locatie voor bedrijven (teamuitjes) en andere groepen. Ook gaf ik van 2008 tot 2010 auditietraining vocals/performing aan potentile Rockacademiestudenten, o.a. bij Factorium.

Tussen 2011 en 2015 stopte ik tijdelijk met lesgeven om me te richten op andere activiteiten en op de groepsworkshops. Met mijn huidige lesaanbod heb ik de lessen een nieuw karakter gegeven dat beter aansluit op waar ik zlf muzikaal mee bezig ben als singer-songwriter. Daarnaast blijf ik mezelf van tijd tot tijd bijscholen.


Neem gerust contact op als je vragen hebt.
Liseth


Terug naar boven


2019 Liseth Horsten
Muzikant en muziekdocent te Tilburg

Foto bovenaan: Izaak Slagt