Home Biografie Muziek Agenda Lessen Contact

 


ZANGLES ~ GITAARLES ~ ZANGWORKSHOP ~ UKULELE

For exchange students and expats: the lessons can be given in English
Translate this pageZingen en jezelf begeleiden op akoestische gitaar!
(ukulele: scroll verder omlaag)

Twee vliegen in één klap! De lessen zijn geschikt voor o.a. beginnende singer-songwriters, PABO studenten, onderwijzers en onderwijsassistenten, als je al wat akkoorden kent maar béter wilt leren gitaarspelen én erbij zingen, als je nog helemáál geen akkoorden kunt spelen, of bijvoorbeeld als je vocalist bent en je wilt jezelf kunnen begeleiden op gitaar (of op ukulele: zie verder naar onderen).

Inhoud van de lessen
Zang: warming-up oefeningen, een gezonde ademhaling, stemsoorten en techniek, gehoortraining, timing en interpretatie, en je eigen unieke stem ontdekken.
Gitaar: akkoorden spelen en hoe die in elkaar zitten (harmonieleer), akkoordenschema lezen en maken, strumming (ritmisch aanslaan), fingerpicking (tokkelen). 
Combinatie van zang en gitaar: begeleidend spelen, repertoirekeuze, houding en evt. performance mocht je die ambitie hebben.
We gaan zoveel mogelijk uit van muziek die jij zelf leuk vindt uit pop of lichte muziek, of je eigen geschreven nummers.

gitaarles zangles en ukelele les in TilburgPraktische informatie
- De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf +- 16 jaar. 
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag (middag of avond).
- Les via Skype is ook mogelijk.
- Geen inschrijfkosten en je kunt op elk moment in het jaar beginnen of stoppen (strippenkaart afmaken).

Ben je beginnend gitarist zonder eigen gitaar omdat je nog niet weet wat voor eentje je wilt hebben? Dan kun je tijdens je proefles een staalsnarige westerngitaar en een nylonsnarige Spaanse/klassieke gitaar uitproberen. Het is de bedoeling dat je daarna zelf een gitaar aanschaft, anders kun je ook niet thuis studeren. Ik kan je evt. adviseren in de aanschaf van een goede startergitaar en andere benodigdheden voor je instrument zoals een draagtas of koffer, de juiste snaren, standaard, tuner en capo.

Tarieven
Een strippenkaart voor 5 lessen van een uur kost 155,- Euro.
Een proefles van 40 minuten kost 10,- Euro. 
Duolessen zijn ook mogelijk als je allebei op ongeveer hetzelfde niveau zit; je krijgt dan allebei 20% korting!

Meer informatie of een proefles afspreken? Mail naar Liseth

More information or a trial lesson? Mail Liseth

 


Zangworkshop

Op aanvraag kan ik een workshop meerstemmige zang of zang & percussie verzorgen voor kleine groepen tot ca. 15 personen. Leuk voor een verjaardag, vriendinnendag of een teamuitje!
Het plezier in het samen muziek maken staat voorop! Je ziet elkaar eens van een heel andere kant en wie weet ontdek je een verborgen talent? ;-)

Neem contact op voor meer informatie!
ukulele_beginners_cursus_tilburgUkelele beginners cursus GET UKED!

De ukulele (ook wel geschreven als ukElele) is niet voor niks zo populair; het is het meest toegankelijke, laagdrempelige en vrolijkste snaarinstrument dat er bestaat! :-)
In vijf lessen steel jij al de show op elke verjaardag met 'lang-zal-ze-leven' en andere eenvoudige liedjes.

Er staan toch genoeg tutorials op Youtube?
Klopt, net als zang- en gitaartutorials. Maar dan heb je niemand die checkt of je het wel goed doet, niemand aan wie je een vraag kunt stellen, en daarnaast: zít je daar in je eentje voor je computer, meh...

In deze stoomcursus van 5 lessen (privé of duo) leer je de basistechnieken van de linker en rechterhand: je leert akkoorden en verschillende strums (ritmische slagjes) en (eventueel) erbij zingen. Hierna kun je zelf al aardig je weg vinden tussen de vele Youtube-uketorials, je basis zit al goed! Maar je mag ook méér lessen boeken natuurlijk, gezellig :-)

Praktische informatie

- De lesmethode is geschikt voor iedereen tussen de +- 16 en 100 jaar.
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag (middag of avond).
- Les via Skype is ook mogelijk.
- Voor deze cursus geldt géén proefles, gewoon 5 x een uur 'uken' (spreek uit als 'joeken'). Maar binnen een half uur ben je al 'uked', I promise ;-) 
- Scroll naar beneden voor tips voor de aanschaf van een ukulele

Prijs
125,- Euro voor 5 lessen van een uur. Kom met z'n tweeën voor dubbel zoveel speelplezier en krijg allebei 20% korting! 

Ready to GET UKED? Mail naar Liseth


ukulele_gitaarles_zangles_beginners_tilburg


TIPS ~ Hoe kies ik een ukulele die bij me past?

Net als bij gitaren is er op het gebied van ukeleles veel teveel keus, aaaahh!... Het beste zou zijn om met je ogen dicht te kiezen welke jij het mooist vind klinken. Maar het oog wil ook wat. Koop er eentje waar je mee vooruit kunt, van mooi hout en netjes afgewerkt. Je hebt al prima ukuleles vanaf +- 60/70 Euro. Probeer er gewoon een aantal uit in een muziekwinkel; strijk over de snaren en luister...

Je kunt kiezen voor een sopraan model (het bekende kleintje), een concert model (maatje groter), of een tenor (nóg een maatje groter, net als het concert model iets fijner voor grote-mensen-handen). Deze drie hebben dezelfde standaard stemming G C E A

Koop iig geen speelgoedje van twee tientjes als je dit instrument echt onder de knie wilt krijgen. Misschien leuk om je eerste akkoorden op te leren, maar ze blijven niet goed op stemming en klinken niet fijn en dan gaat de lol er snel vanaf. Eventueel kan ik je helpen bij je keuze mocht je er niet uit komen, vraag het gerust.

Natuurlijk koop je er ook een degelijke tas bij en een tuner, maar een draagband om staand te spelen heb je voorlopig niet nodig: ik laat je zien je hoe je er eentje maakt van een lange schoenveter zonder dat je een knopje in je uke hoeft te schroeven!Hieronder een schattig filmpje met een uke muziekje van Liseth!
Gespeeld met mijn sopraantje, met in de hoofdrol het lammetje Sven.Nóg meer ukulele muziek (én zang!) door Liseth:P.S. Maar onderschat dit snoezige 'mini-gitaartje' niet heh, 
luister maar eens naar deze meneer
Oeps! ik ga nog even oefenen...
Mijn achtergrond als docent


Naast 'algemene muzikale vorming' (blokfluit) op de basisschool, en daarna 1,5 jaar klarinet, heb ik als tiener mezelf met behulp van een liedjesboekje met simpele gitaarakkoorden een beetje leren gitaarspelen (je had toen nog geen Youtube). Ik ging op mijn 16de basgitaar spelen in een rockband en een paar jaar daarná pas heb ik het gitaarspelen verder ontwikkeld. O.a. door goed te luisteren naar anderen en zelf liedjes (proberen) te schrijven.
Ik studeerde voor docent tekenen en textiele werkvormen, waarvoor ik een lesbevoegdheid heb gehaald. Mijn hobby muziek bleef een grote liefde. En ik begon langzaamaan te beseffen dat mijn muzikale ontwikkeling véél sneller zou zijn gegaan als ik een goede docent had gehad. 

In 1999 begon ik aan een tweede studie, de toen gloednieuwe Rockacademie in Tilburg (1999-2004, studierichting zang/performer). Tegen het eind daarvan begon ik met zangles geven bij Popstichting JAM in Eersel, later ook op andere muziekscholen (Kubus in Tilburg, De Piano in Berkel-Enschot, MIK in Boxtel). Ik gaf groepsworkshops zang op de Tilburgse Muziekschool Factorium in 2008, daarna begon ik met zangworkshops op locatie voor bedrijven (teamuitjes) en andere groepen. Ook gaf ik van 2008 tot 2010 auditietraining vocals/performing aan potentiële Rockacademiestudenten, o.a. bij Factorium.

Tussen 2011 en 2015 stopte ik tijdelijk met lesgeven om me te richten op andere activiteiten en op de groepsworkshops. Met mijn huidige lesaanbod heb ik de privé-lessen een nieuw karakter gegeven dat beter aansluit op waar ik zélf muzikaal mee bezig ben. Daarnaast blijf ik mezelf van tijd tot tijd bijscholen.


Neem gerust contact op als je vragen hebt.
Liseth


Terug naar boven


© 2019 Liseth Horsten
Muzikant en muziekdocent te Tilburg

Foto bovenaan: Izaak Slagt