Home Biografie Muziek Agenda Lessen Contact

 

 

ZANGLES ~ GITAARLES ~ ZANGWORKSHOP ~ UKULELE

~ For exchange students and expats: the lessons can be given in English ~
Translate this page

Zingen en jezelf begeleiden op gitaar!
Twee vliegen in één klap! De lessen zijn geschikt voor o.m. (beginnende) singer-songwriters, PABO studenten en onderwijzers, als je al wat akkoorden kunt spelen maar béter wilt leren spelen én erbij zingen, als je nog helemáál geen akkoorden kunt spelen, als je vocalist bent en je wilt jezelf kunnen begeleiden op gitaar (of op ukulele: zie verder naar onderen), etc.

Speciaal voor de PABO studenten en onderwijzers: lees hier dat het werkt! :-)

Inhoud van de lessen
Zang: warming-up oefeningen, een gezonde ademhaling, stemsoorten en techniek, gehoortraining, timing en interpretatie, improvisatie, en je eigen unieke stem ontdekken en ontwikkelen.
Gitaar: akkoorden spelen en hoe die in elkaar zitten (harmonieleer), akkoordenschema lezen en maken, strumming (ritmisch aanslaan), fingerpicking (tokkelen). 
Combinatie van zang en gitaar: je repertoirekeuze, begeleidend spelen, houding en evt. performance mocht je die ambitie hebben.
We gaan zoveel mogelijk uit van muziek die jij zelf leuk vindt uit pop of lichte muziek, of je eigen geschreven nummers.

gitaarles zangles en ukelele les in TilburgPraktische informatie
- De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf +- 16 jaar. 
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag, in de middag of avond.
- Les via Skype is ook mogelijk!
- Geen inschrijfkosten en je kunt elk moment met de lessen stoppen (strippenkaart afmaken)

Ben je beginnend gitarist en heb je nog geen eigen gitaar omdat je nog niet weet wat voor eentje je wilt hebben, dan kun je tijdens een proefles gitaren van mij uitproberen. Het is de bedoeling dat je daarna zelf een gitaar aanschaft (staalsnarige westerngitaar of nylonsnarig Spaans/klassiek model), anders kun je ook niet thuis studeren. Ik kan je eventueel adviseren in de aanschaf van een goede startersgitaar. Ook kan ik je helpen met de aanschaf van andere benodigdheden voor je instrument zoals een draagtas of koffer, de juiste snaren, tuner en capo.

Tarieven
Een strippenkaart van 5 lessen van een uur kost 155,- Euro.
Een proefles van 40 minuten kost 10,- Euro. 
Duolessen zijn ook mogelijk als je allebei op ongeveer hetzelfde niveau zit; je krijgt dan allebei 20% korting!

Meer informatie of een proefles afspreken? Mail naar Liseth

More information or a trial lesson? Mail LisethZANGWORKSHOP

Op aanvraag kan ik een workshop meerstemmige zang of zang & percussie verzorgen voor kleine groepen tot ca. 15 personen. Leuk voor bijvoorbeeld een verjaardag, vriendinnendag of voor een klein team!

Neem contact op voor meer informatie!
ukulele_beginners_cursus_tilburgUkelele beginners cursus GET UKED!

Wil je graag een instrument bespelen maar zie je er tegenop om met gitaar te beginnen, kies dan voor de laagdrempelige en sympathieke ukulele :-) 
(ook wel geschreven als ukElele)
In vijf lessen steel jij al de show op elke verjaardag met 'lang-zal-ze-leven' en andere eenvoudige liedjes.
 
Er staan toch genoeg tutorials op Youtube?
Klopt, net als zang- en gitaartutorials. Maar dan heb je niemand die checkt of je het wel goed doet, niemand die je een vraag kunt stellen, en daarnaast: zít je daar in je eentje voor je computer, meh...

In deze stoomcursus van 5 lessen (privé of duo) leer je de basistechnieken van de linker en rechterhand, je leert over ritme en akkoorden, en (eventueel) erbij zingen. Hierna kun je zelf al aardig je weg vinden tussen de vele Youtube-uketorials; je basis zit al goed! Maar je mag ook meer lessen boeken natuurlijk, gezellig :-)

Praktisch
- De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf +- 16 jaar. 
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag, in de middag of avond.
- Les via Skype is ook mogelijk! Handig als je niet in Tilburg woont. 
- Voor deze cursus geldt géén proefles, gewoon 5 x een uur 'uken' (spreek uit als 'joeken'). Maar binnen een half uur ben je al 'uked', I promise ;-) 

Prijs: 125,- Euro voor 5 lessen van een uur. Tip: kom met z'n tweeën voor dubbel zoveel speelplezier en krijg allebei 20% korting!

Ready to GET UKED? Mail naar Liseth


ukulele_gitaarles_zangles_beginners_tilburg


TIPS ~ 'Hoe kies ik een ukulele die bij me past'
Net als bij gitaren is er op het gebied van ukeleles veel teveel keus!... Het beste zou zijn om met je ogen dicht te kiezen welke jij het mooist vind klinken. Maar het oog wil ook wat. Koop als beginnende speler niet meteen de duurste maar wél eentje waar je mee vooruit kunt, van mooi hout en netjes afgewerkt. Probeer er gewoon een aantal uit in een muziekwinkel; strijk over de snaren en luister...

Je kunt kiezen voor een sopraan model (het bekende kleine uke-je), een concert model (een maatje groter), of een tenor model (nóg een maatje groter; net als het concert model ietsje fijner voor grote-mensen-handen). Deze drie hebben dezelfde standaard stemming G C E A ('Geef Coco Een Appel' - ezelsbruggetje). Je hebt al een prima instrument vanaf +- 50 Euro. 
Koop geen speelgoedje van twee tientjes als je dit instrument echt onder de knie wilt krijgen, die blijven niet goed op stemming en klinken niet fijn en dan is de lol er snel vanaf. Eventueel kan ik je helpen bij je keuze, mocht je er toch niet uit komen. 
Een draagband heb je voorlopig niet nodig: ik laat je zien hoe je er eentje maakt van een lange schoenveter zónder dat je daarvoor een knopje in je uke hoeft te schroeven ;-)Hieronder een filmpje met een ukulele muziekje van Liseth! Gespeeld met een sopraantje van gelaagd sapele hout.
P.S. Maar onderschat dit snoezige 'mini-gitaartje' niet heh, 
luister maar eens naar deze meneer
Oeps! ik ga nog even oefenen...
Mijn achtergrond als docent


Naast de 'algemene muzikale vorming' (lees: blokfluit) op de basisschool, en daarna 1,5 jaar klarinet, heb ik als tiener mezelf met behulp van een liedjesboekje met simpele gitaarakkoorden een beetje leren spelen (je had toen nog geen Youtube). Ik ging basgitaar spelen in een rockband, en daarna pas heb ik het gitaarspelen verder ontwikkeld door o.a. te luisteren naar anderen en zelf liedjes (proberen) te schrijven. Ik ging studeren voor docent tekenen en textiele werkvormen, waarvoor ik een 2de graads lesbevoegdheid heb gehaald. Maar mijn hobby muziek bleef een grote liefde. En ik begon langzaamaan te beseffen dat mijn ontwikkeling op zang en gitaar véél sneller zou zijn gegaan als ik een goede docent had gehad... 

In 1999 begon ik aan een tweede studie, de toen gloednieuwe Rockacademie in Tilburg (1999-2004, studierichting zang/performer). In 2003 begon ik met zangles geven bij Popstichting JAM in Eersel, later ook op andere muziekscholen (Kubus in Tilburg, De Piano in Berkel-Enschot, MIK in Boxtel). In 2008 begon ik met groepsworkshops zang op de Tilburgse Muziekschool Factorium, daarna heb ik jarenlang workshops op locatie gegeven voor bedrijven (teamuitjes) en andere groepen. Ook gaf ik van 2008 tot 2010 auditietraining vocals/performing aan potentiële Rockacademiestudenten.

Tussen 2011 en 2015 stopte ik tijdelijk met zangles geven om me meer te richten op andere activiteiten en op de groepsworkshops. Maar met de huidige zang/gitaar combinatielessen heb ik de privé-lessen een nieuw karakter gegeven dat beter aansluit op waar ik zélf muzikaal mee bezig ben. Daarnaast blijf ik mezelf van tijd tot tijd bijscholen op het gebied van zang, gitaar en songwriting.


Liseth


Terug naar boven


© 2018 Liseth Horsten

Foto bovenaan: Izaak Slagt