Home Biografie Muziek Agenda Lessen Contact

 

 

ZANGLES & GITAARLES

Zingen en jezelf leren begeleiden op gitaar
Twee vliegen in één klap! Voor beginners op gitaar en zang, of als je al gitaarakkoorden kent maar beter wilt leren spelen en erbij zingen. Of bijvoorbeeld als je een gevorderde vocalist bent en je wilt jezelf kunnen begeleiden op akoestische gitaar.
De lessen zijn geschikt voor: hobbymuzikanten en profs, beginnende singer-songwriters, PABO studenten en onderwijzers (voor muziek in de klas).

Inhoud van de lessen
Zang: een gezonde ademhaling en techniek, tekstinterpretatie, stemsoorten, gehoortraining, improvisatie, en je eigen unieke stem en stijl ontdekken.
Gitaar: akkoorden leren spelen en hoe die in elkaar zitten (harmonieleer), strummen oftewel ritmische slagjes, fingerpicking (tokkelen), akkoordenschema lezen en maken. 
En natuurlijk de combinatie van zang en gitaar; houding, repertoirekeuze, begeleidend spelen, performance. 
We gaan hierbij zoveel mogelijk uit van liedjes die jij zelf leuk vindt uit pop of lichte muziek, of je eigen geschreven nummers (waar ik je evt. ook feedback op kan geven als je dat wilt). En ik ga uit van jóuw beginniveau als vertrekpunt. 

Prijs
Een strippenkaart van 5 lessen van een uur kost 155,- Euro.
Proefles: 10,- maar gratis als je daarna besluit door te gaan (wordt verrekend).
Duolessen zijn ook mogelijk als je allebei op ongeveer hetzelfde niveau zit (strippenkaart 225,-)

Praktisch
- De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf 16 jaar. 
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag.
- Les nemen via Skype is in sommige gevallen ook mogelijk (ook voor losse songwriting feedback sessie). 
- Voor beginnende gitaristen: tijdens de proefles en eerste les kun je evt. een gitaar van mij gebruiken als je er nog geen hebt. Het is de bedoeling dat je daarna zelf een gitaar aanschaft (western of klassiek/Spaans), anders kun je ook niet thuis studeren. Ik kan je eventueel adviseren in de aanschaf van een goede startersgitaar.
- Geen inschrijfkosten, en je kunt elk moment met de lessen stoppen (strippenkaart afmaken)

Meer informatie of een proefles? Mail naar LisethMijn achtergrond als docent


Naast de 'algemene muzikale vorming' (lees: blokfluit) op de basisschool, en daarna 1,5 jaar klarinet, heb ik als tiener mezelf de eerste akkoorden aangeleerd met behulp van een liedjesboekje met simpele gitaarakkoorden. Ik ging basgitaar spelen in een rockband, en daarna pas heb ik het gitaarspelen verder ontwikkeld door o.a. te luisteren naar anderen en zelf liedjes (proberen) te schrijven. Ik ging studeren voor docent tekenen en textiele werkvormen, waarvoor ik een 2de graads lesbevoegdheid heb gehaald. Maar mijn hobby muziek bleef een grote liefde, en ik begon ook langzaam te beseffen dat mijn ontwikkeling op zang en gitaar véél sneller zou zijn gegaan als ik een goede docent had gehad... 

In 1999 begon ik aan een tweede studie, de Rockacademie in Tilburg (1999-2004, studierichting zang/performer). In 2003 begon ik met zangles geven bij Popstichting JAM in Eersel en bij mij thuis, later ook op muziekscholen (Kubus in Tilburg, De Piano in Berkel-Enschot, MIK in Boxtel). In 2008 begon ik met groepsworkshops zang op de Tilburgse Muziekschool Factorium, daarna ook op locatie voor o.a. bedrijven (teamuitje) e.a. groepen. Ook gaf ik van 2008 tot 2010 auditietraining vocals/performing aan potentiële Rockacademiestudenten.

In 2011 ben ik gestopt met zangles geven om me meer te richten op andere activiteiten en op de zangworkshops op locatie. De bovenstaande combinatielessen zijn een nieuw initiatief om de privélessen een nieuw karakter te geven dat beter aansluit op waar ik zélf muzikaal mee bezig ben. Daarnaast blijf ik mezelf van tijd tot tijd bijscholen op het gebied van zang, gitaar en songwriting.


Mail mij als je meer informatie wilt over de muzieklessen of zangworkshops,

Liseth


Terug naar boven


© 2017 Liseth Horsten

Foto boven: Izaak Slagt